17 transformerende lessen die 2017 voor me in petto had

2017 is bijna afgelopen en binnen enkele dagen worden we gezegend met een nieuwe kans op een beter leven. Opdat je je krachtig en gecentreerd gaat voelen, en in vuur en vlam komt te staan voor de realisatie van je droom, deel ik de 17 beste lessen met je die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Ik hoop dat ze jou de draagkracht mogen geven voor het bereiken van jouw doel in 2018!

Dat is wat zo geweldig is aan een nieuw jaar: wat er ook in het verleden is gebeurd, je kunt nieuwe keuzes maken die nieuwe resultaten opleveren. En net omdat je dit jaar misschien niet àl jouw heldhaftige ambities hebt kunnen bereiken, wil dat niet zeggen dat je ze in 2018 niet zal realiseren.

Met meer durf, moed, overgave en de juiste begeleiding, zal je vast en zeker de gewenste transformatie ervaren in de komende maanden. Je bent in wezen immers een Creator. Jij bent degene die jouw overwinningen heeft gemaakt, maar ook degene die je nederlagen heeft gecreëerd.

#1. De buitenwereld weerspiegelt altijd de (onderbewuste) binnenwereld. Als de innerlijke wereld verandert, dan verandert beslist ook de buitenwereld mee. Word dus meester van jouw omstandigheden door meester te worden van jouw innerlijke wereld.

#2. Als jouw doelen je niet angstig maken, dan groei je niet. Ongemak is een weerspiegeling van groei Als iets je niet uitdaagt, dan groei je er niet van. Er moet iets zijn wat op het spel staat, anders rek je jezelf niet uit om naar het volgende level te gaan. En groei is ingebakken in het leven hier op Aarde. Dus blijf groeikeuzes maken.

#3. Wees overweldigend voor het probleem dat je wilt overwinnen. Doe oncomfortabele dingen minstens 10 keer op een rij, zodat je het gewoon wordt. Het obstakel zal als sneeuw voor de zon smelten.

#4. Een échte leider is een gever, nooit een nemer

#5. Je reptielbrein heeft 5 seconden nodig om je ergens uit te praten. Dus als je weerstand hebt tegen iets, handel binnen die 5 seconden. Deze video helpt je jezelf in de juiste mindset te brengen.

#6.  En als je nu eens alle informatie die je in je hebt ook eens zou gaan leven?

#7. Vanaf dat je uit je hartsverbinding stapt, ga je uit je eigen kracht, kom je in je hoofd terecht en ben je niet meer vol aanwezig in je fysieke veld. De weg ligt dan open naar ongewenste beïnvloeding en een spelletje emotionele pingpong met jezelf.

#8. Het is zo belangrijk om jouw creatieve energie te laten stromen, zoniet stagneert je energiestroom. Het runnen van een eigen bedrijf gaat niet in eerste instantie over het verdienen van meer geld, hoewel dat vaak zo wordt verkocht in onze samenleving. Het bezitten van een eigen bedrijf gaat over een vorm van CREATIEVE VRIJHEID, waardoor je als mens kunt blijven evolueren en groeien. En dit door anderen van waarde te zijn.

#9. De wereld wordt veranderd door jouw voorbeeld, niet door jouw mening

#10. Tracht energetisch in de neutraliteit te blijven, door zowel positief als negatief te aanvaarden. Of met andere woorden, aanvaardt de matrix van de dualiteit maar laat je er niet mee in trekken. In die toestand bevind je je in een neutraliteit waarin het drama en de emoties als water van een zwaan afglijden. Dat is veel minder dramatisch en dus veel efficiënter.

#11. Elk volgend niveau dat je wil bereiken in jouw leven zal een andere versie van jezelf vragen. Vind jezelf terug uit, keer op keer.

#12. Hoge energetische vibraties werken transformerend en trekken het positieve naar je toe. Ze laten je resoneren op hogere dimensies van bewustzijn die je een groter onderscheidingsvermogen en visie geven. De voedingsbodem hiervoor is authenticiteit, liefde, eigenwaarde en dienstbaarheid aan je medemens.

#13. Zit je tegen een plafond aan, maak er dan de vloer van voor je volgende verdieping.

#14. Spendeer geen tijd aan wat anderen denken dat jouw pad zou moeten zijn. Als je uit de mainstream stapt, dan word je dikwijls geconfronteerd met kritiek en angst van anderen. Laat anderen hun eigen reis beleven en jij de jouwe. Ben je klaar om te doen wat nodig is om je eigen pad te bewandelen? Zoek uit wat je tegenhoudt en begin van daaruit. Het bewandelen van je eigen pad is vaak tezelfdertijd eng en spannend, maar het is de grootste uiting van je Zelf. Niet iedereen zal begrijpen wat je doet en waarom je het doet. Ga door in jouw richting, durf anders te zijn, wees jezelf!

#15. Het enige waar we in deze wereld zeker van zijn is dat we de wereld rondom ons en de gebeurtenissen die op ons afkomen niet kunnen controleren. Maar we kunnen wel kiezen waarop we ons concentreren, kiezen welke betekenis we aan iets geven en kiezen wat we zélf besluiten te doen. Die drie dingen beheersen écht ons leven. Kortom, de enige factor die je écht kan beïnvloeden is jezelf.

#16. Verander vooraleer je ertoe gedwongen wordt!

#17. Kom uit je schulp en laat je zien. Want als je groeit, creëert en wint, zal je dan nog steeds pessimistisch zijn en vol argwaan over de gang van zaken in de samenleving en de politiek. Laat de wereld niet over aan hen die erop uit zijn enkel op winstmaximalisatie voor zichzelf en om nog meer activiteiten te ondernemen die de natuur en de medemens om zeep helpt. Word wakker en besef je eigen creatiekracht!

… Ik hoop dat deze 17 lessen je echt geïnspireerd hebben.

… Ik hoop ook dat mijn harde werk en zorgvuldige creatie van alle artikels en video’s die ik je in 2017 heb verzonden, van grote waarde voor je waren.

Je verdient het echt om een leven te leiden vol vreugde, liefde, productiviteit en succes.

En terwijl we opstijgen naar 2018, sta ik tot je beschikking om je aan te moedigen en te begeleiden naar nog hogere niveaus van leiderschap, succes en vrijheid. Heb vertrouwen.

Veel liefde,

Peter 

Foto Peter Kupers

 

 

 

Mis het volgende artikel niet!

  1. Volg ons op Twitter voor interessante links en extra tips.
  2. Like onze Facebookpagina
  3. Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailDeel deze inspiratie!

2 thoughts on “17 transformerende lessen die 2017 voor me in petto had”

Comments are closed.