BLOG

Blog

Meest recente artikels

De blog van Peter Kupers is een veel gelezen digitale bron over de werking van het menselijk bewustzijn en hoe deze kennis in praktijk te brengen voor het creëren van persoonlijk bewustzijnsgroei en innerlijke groei.

Diepe inzichten in spirituele groei: Wijsheid uit de Ramayana
door Peter Kupers 05 jan., 2024
De Ramayana vertelt het verhaal van Rama, zijn vrouw Sita en de demonische Ravana. Het is een allegorie van de spirituele reis van een individuele ziel. Terwijl we ons bezighouden met onze spirituele groei, ondergaan we vergelijkbare beproevingen als Rama en Sita. Dit verhaal herbergt zoveel universele menselijke ervaringen dat het diep raakt. Ik heb er enige tijd over gedaan om de wijsheid en spirituele symboliek van dit verhaal te doorgronden. Laat het je eigen spirituele groei inspireren.
door Peter Kupers 06 nov., 2021
Soms kabbelt de tijd en de evolutie decennia door op een rustig tempo, maar in de huidige tijden staat een jaar gelijk aan de veranderingen die anders in 40 jaar plaatsvinden. We zijn afscheid aan het nemen van een bepaalde matrix, afscheid van een bepaalde manier waarop we de wereld beleven. Voorafgaand aan elk groot ontwaken is er een ‘grote opheffing’ van illusie. De dingen die voorheen de pijlers van de 'werkelijkheid' waren, blijken plotseling niets meer te zijn dan de werktuigen van de social engineers en de touwtjes van de poppenspelers achter de schermen. We leven in een tijd waarin men ons wil doen geloven dat we machteloos zijn overgeleverd aan de boze buitenwereld, het onwillige klimaat, de mens die de fout van al dit is, van virussen en noem maar op. Waar je echter zelden iets over hoort is de enorme creatiekracht van de menselijke geest. De social engineers achter de schermen zijn donders goed op de hoogte van deze creatieve kracht van het menselijke bewustzijn. Miljarden en miljarden dollars worden daarom dagelijks uitgegeven om jouw perceptie van de realiteit in hun richting te buigen, nl. dat je een machteloos wezen bent, afgescheiden van alles. De mensheid speelt al gedurende eeuwen dit spel van afscheiding door zichzelf op te splitsen in ontelbare afzonderlijke en schijnbaar gescheiden wezens die afzonderlijke en totaal verschillende levens van elkaar ervaren. Als gevolg van het beperkte bewustzijn van wie we werkelijk zijn worden de schijnbare verschillen - van etniciteit, cultuur, huidskleur, nationaliteit, religie, enz. - steeds gebruikt om ons ervan te overtuigen dat de staat van afscheiding werkelijk is. Je vindt jezelf verdeeld of gescheiden van elkaar door die betekenisloze maar gemakkelijk te herkennen verschillen, en lijken normale mensen met een andere mening of uiterlijk gevaarlijke bedreigingen te vormen voor je, voor elkaar! En toch, onze ego's hebben alleen de macht die wij verkiezen het te geven. Niettemin kiest bijna iedereen er heel vaak voor om hun macht en kracht weg te geven, hetzij aan het eigen ego, hetzij aan de ego's van degenen wier retoriek zogenaamd verheft en inspireert. Onze ego's leven voortdurend in angs t omdat het gelooft dat de staat van afgescheidenheid die het leven in menselijke vorm biedt, echt is. Het beëindigen van het bestaan op het moment van de fysieke dood beangstigt de ego's van de mensheid, en de meerderheid zal zich bezighouden met elke procedure of routine waarvan men denkt dat dit de dood, of de mensen en ziekten die de dood veroorzaken, zal overwinnen. Voor velen is toegeven dat je een enorme fout hebt gemaakt door te proberen je af te scheiden van de Bron om een vrijheid te verkrijgen die groter is dan de oneindige vrijheid waarmee de Bron je reeds eeuwig heeft gezegend en begiftigd, een veel te beschamende bekentenis om te doen.
Leven buiten de matrix?
door Peter Kupers 30 dec., 2020
In dit artikel wordt er een antwoord gegeven op de vraag of we in een matrix leven; Wie heeft die matrix dan gecreëerd; Hoe komen we vrij van de matrix? Hieronder adviezen om jouw persoonlijkheid en ziel te integreren.
Ontdek de waarde van Soulkey Therapy
door Peter Kupers 11 aug., 2020
Ik laat je in dit artikel kennis maken met de unieke techniek van Soulkey Therapy welk voor velen een ongekend potentieel heeft om om blokkerende innerlijke processen te transformeren naar een nieuwe bedding.
Nood aan een kwantumsprong in bewustzijn
door Peter Kupers 07 apr., 2020
In dit artikel introduceer ik je in de wereld van verhoogde trillingen, multidimensionaliteit en het aanpassingsproces van ons lichaam en geest hieraan.
Omgaan met angst
door Peter Kupers 17 mrt., 2020
Laat je niet leiden door angst maar claim je kracht terug zodat jij jezelf kunt wapenen. Focus op dat waar je wél controle over hebt.
Tools voor stressmanagement
door Peter Kupers 02 mrt., 2020
Audiotools voor stressmanagement en snelle ontlading van storende energieën. Doe er je voordeel mee!
19 Doordenkers
door Peter Kupers - 4min read 30 dec., 2019
Om een hoek van 90 graden te maken zodat 2020 honderd keer waardevoller is dan 2019, moedig ik je aan om een aantal nieuwe regels in te stellen om je leven te besturen. Hier zijn er 19 om te overwegen en vervolgens in januari te implementeren.
Share Kids Home, een kindertehuis in het zuiden van India.
door Peter Kupers 16 dec., 2019
India is een land met fascinerende culturen, maar ook een land met vele schrijnende wantoestanden. Tijd om er mijn schouders onder te zetten. Het initiatief welk ik mee begeleid is Sharekidshome, een kindertehuis in het zuiden van India nabij de jungle.
Toon meer

SLUIT JE AAN BIJ MEER DAN 2000 ABONNEES

Klik hier om in te schrijven
Share by: