Trainingsdag: Hooggevoeligheid

Bijna 20% van de bevolking (zowel Nederland als België) blijkt te voldoen aan de kenmerken van hooggevoeligheid. Het merendeel weet dit niet van zichzelf. Ze voelen zich anders, vaak al sinds hun kindertijd en ze hebben bovengemiddelde intuïtieve vermogens en een grote empathische begaafdheid. Ze gaan ervan uit dat de mensen in hun omgeving op dezelfde manier denken en voelen zoals zij, maar dat is niet zo.

Degenen die zich hiervan niet bewust zijn, worden doorgaans `emotionele sponzen` die zichzelf onvoldoende energetisch kunnen beschermen en komen regelmatig in de problemen hierdoor, met soms verstrekkende gevolgen voor hun gezondheid. Maar ook voor degenen die zich van hun hooggevoeligheid bewust zijn blijven heel wat aspecten een uitdaging

En dat is de reden waarom we op zaterdag 11 november in Hotel Stiemerheide te Genk een trainingsdag geven over hoe je er het best mee kan omgaan en je hooggevoeligheid te gebruiken als een krachtbron. Ik geef deze dag samen met Cathy Spaas. Het is een bewuste keuze van ons beide om je de ervaringen aan te beiden vanuit zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant. Beiden geslachten hebben volgens onderzoek immers evenveel te maken met hooggevoeligheid.

Waarom pretenderen wij om jullie hierin te kunnen begeleiden? Wel, omdat we er beide een krachtbron van hebben gemaakt in ons eigen leven. Ging dat van een leien dakje? Oh nee. Maar als ik erop terug kijk zou ik me gewenst hebben dat ik in mijn kindertijd en in mijn jeugd meer tools zou hebben gehad om er beter mee om te leren gaan (en ik werd al relatief goed opgevangen). Het zou me veel levens tijd bespaard hebben. En dat is nu net wat deze workshop jou kan opleveren, levenstijd en kwaliteit van leven!

WAT LEER JE?

 • Wat is dat, hooggevoelig zijn?
 • Hoe weet je of je ook deze fantastische eigenschap hebt?
 • Hoe kom je daaraan? Hoe evolueert het?
 • Zijn er ook gradaties?
 • Hoe zit het op energetisch vlak in mekaar?
 • Welk zijn de voor- en nadelen?
 • Welk zijn de valkuilen?
 • Hoe je te beschermen tegen energetisch leeglopen en vervloeiiing met een ander?
 • Hoe kan je snel herstellen als je uit evenwicht bent geraakt?
 • Hoe kan je dit preventief voorkomen? (emotionele pijn snel verwerken, ademhaling, goede communicatie, je eigen leven leven, …)
 • En nog veel meer …

We helpen je ook om effectief in actie te komen door samen een stappenplan op te stellen en je rechtlijnigeadviezen te geven over hoe het in praktijk om te zetten.

Gedaan dus met je terug te houden omwille van je hooggevoeligheid. Zet het in als kracht. Al jouw HSP-eigenschappen en kwaliteiten helpen jou juist op weg naar een leven vol kracht en vrijheid. Als hooggevoelig persoon beschik je over een groot inlevingsvermogen en (zelf)inzicht, en vaak ben je ook heldervoelend. Door deze eigenschappen besef je vroeg of laat dat het in dit leven gaat om ervaringen opdoen en daaruit lessen leren. Door je natuurlijke behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, zingeving en zelfreflectie kan je al snel grote stappen zetten op je levenspad. Hierdoor word je steeds krachtiger en onafhankelijker en gaat je creativiteit weer stromen. Zelfbewust creëer je jouw eigen leven en ben je tot inspiratie van anderen. Leef je eigen leven!

Kortom, deze trainingsdag zit vol met strategieën en waardevolle praktische informatie om mensen met dit talent effectief vooruit te helpen.

Wees erbij! 

Alle praktische info vind je als je hier klikt.

Je kan alles ook nog eens bekijken op de video.

Hartelijke groet,

Peter

 Over Peter Kupers Foto Peter Kupers

Peter heeft al duizenden levens helpen transformeren en werkt zowel op mentaal, emotioneel, fysiek als spiritueel niveau met particulieren en  ondernemers. Zijn begeleiding is een uniek evenwicht tussen de kracht van het onderbewuste en een straightline pragmatisme om tot concrete transformatie te komen.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailDeel deze inspiratie!