In beweging zijn met hart en ziel

In beweging zijn met hart en ziel

Ik hou ervan als mijn leven in beweging is en dat ik met hart en ziel kan leven wat ik doe. Is dat niet meer het geval, dan dreig ik mijn drive en mijn interesse te verliezen. Vele mensen vinden het fijn om op op automatische piloot hun leven te leiden. Voor mij zou dat betekenen dat mijn leven krimpt en dat is geen optie.

We zijn in onze samenleving opgevoed om vnl. vanuit ons hoofd te leven en volgens voorgevormde paden ons leven op te bouwen. Zelf heb ik altijd al de neiging gehad om niet te volgen wat er van me verwacht wordt, en het onweerstaanbare magnetisme te voelen dat me echt in beweging brengt. Deze beweging heeft me langs wegen gebracht waardoor mijn levensdoel zich vanzelf heeft geopenbaard en me dingen heeft laten doen die me hebben doen verklaren “dit is waarom ik leef“.

Als iets in beweging is dan groeit het en beweegt het zoals het leven zelf. Het leven groeit immers altijd. Kijk naar het universum, per seconde dijt dat nog altijd uit met een snelheid van meer dan 70km per seconde. En die beweging zit ook in het DNA van onze cellen. Onze cellen zijn opgebouwd uit sterrenstof en ondergaan dezelfde wetmatigheden.

Mens zijnde, staan we steeds voor de keuze of om mee in die flow of life te gaan en te groeien of om terug te houden en te krimpen. Groeikeuzes leiden je naar vitaliteit en levensenergie. En toegegeven, soms ook tijdelijk naar meer stress, spanning en onzekerheid.

Groeien betekent regelmatig je comfortzone uitdagen en jouw angsten overwinnen. Het betekent ook handelingen stellen waarbij je je weleens oncomfortabel voelt. Maar het zijn dikwijls deze handelingen die je iets nieuws laten creëren en beweging in je leven brengen. Ik hoor wel eens mensen zelfvoldaan zeggen dat ze volleerd zijn. Maar één duw richting exit comfortzone, en ze ontdekken plots een enorme groeimarge.

Zit je tegen een plafond aan, maak er dan de vloer van voor je volgende verdieping. Je kan de mind en het reptielenbrein maar overwinnen als je het uit zijn kot lokt door acties te doen waar je je initieel ongemakkelijk bij voelt. In mijn eigen leven was dat het geval toen ik voltijds in mijn eigen organisatie startte en een vast inkomen los liet. De groeimarge om mijn eigen leven vorm te geven in vrijheid en onafhankelijkheid toonde zich al snel!

Soms hebben we zoals een schip een loods nodig om ons veilig door ondiepe en verraderlijke stromingen te leiden. Zelf laat ik me loodsen door personen die zelf uitgedaagd worden om te groeien en een waardevol en impactvol leven te creëren. Zulk een leven is per definitie eentje waarmee je anderen inspireert.

Dus waarom zou je jezelf en anderen de uniciteit die in je schuil gaat ontzeggen. Waarom zou je jezelf terughouden. Ga voor je doel, je droom. Houd je niet terug en doe wat nodig is. En laat dat taboe varen dat je alles in je eentje moet doen. Je van tijd tot tijd laten loodsen door iemand die zelf het lef heeft om zich regelmatig heruit te vinden. Dat vergt wel een investering, maar op termijn spaar je het uit omdat het een massa levenstijd bespaart als je ergens sneller doorheen gaat.

Vrienden vragen me weleens, hoe kun je de spiritualiteit in jouw leven rijmen met zulk een instelling. Sommigen vinden bovenstaande levenswijze immers net iets te materieel. De rode draad door het leven en je zielegeschiedenis is groeien. We zijn immers multidimensionale wezens. In essentie zijn we een ziel die een lichaam heeft aangenomen om te leren en te groeien. Voor zij die opperen dat dit te zweverig is. Het is helemaal OK om  sceptisch te zijn, maar heb ook het lef om ervaringen aan te gaan die jouw aannames op losse schroeven zetten en durf ze dan aan te passen op basis van jouw ervaringen.

Hoe diepgaande spirituele ervaringen rijmen met straightline zakelijke groei? Makkelijk, die ervaringen hebben altijd al te maken gehad met het overwinnen van je mind en van de illusie over wie en wat je bent. We zijn pure potentie. Potentie om te ontwikkelen. Wat ik echter bij veel mensen zie is dat ze een teruggetrokken bestaan leiden op velerlei vlak en uit de beweging zijn gegaan. Ieder zijn eigen keuze natuurlijk.

Mijn devies is, kom uit je schulp en laat je zien. Want als je groeit, creëert en wint, zal je dan nog steeds zo pessimistisch zijn en vol argwaan over de gang van zaken in de samenleving en de politiek. Laat de wereld niet over aan hen die erop uit zijn enkel op winstmaximalisatie voor zichzelf en om zo nog meer activiteiten te ondernemen die de natuur en de medemens om zeep helpt.  Nee, word wakker en besef je eigen creatiekracht.

Geld is daarbij geen doel op zich maar wel iets waar je meerwaarde mee kan creëren. Meer inkomsten betekent voor mezelf dat ik een verbeterde dienstverlening kan aanbieden doordat ik mijn skills nog verder kan verbeteren. Maar ook medemensen ver van huis van dienst kan zijn, zoals een project in India welk ter plaatse kinderen een beter leven wil geven.

Regelmatig geef ik een seminar over hoe je daadwerkelijk uit de cirkel kan breken van je oude identiteit en hoe je een nieuwe krachtige identiteit kan opbouwen. Klik hier voor meer info.

DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hiernaast te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Hartelijke groet,

Peter

 Over Peter Kupers Foto Peter Kupers

Peter helpt gedreven mensen bij het creëren van krachtige resultaten op persoonlijk en zakelijk vlak. Zijn begeleiding is een uniek evenwicht tussen de kracht van het onderbewuste en een straightline pragmatisme om tot concrete resultaten te komen. Klik hier voor meer informatie over de praktijk en het aanbod. Ben je ondernemer, klik dan hier, dan kom je op een andere website van Peter terecht.

 

Vul  hier je naam in om maandelijks  het Deep Soul Ezine in je mailbox te ontvangen met een inspirerend hoofdartikel, de nieuwste activiteiten en nog heel wat extra tips om je levensenergie stromend te houden. En ontvang als warm welkom een GRATIS online training (video) die je helpt om jouw innerlijke saboteur te overstijgen.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailDeel deze inspiratie!