Van hoofd naar hart en buik

Van hoofd naar hart en buik

Een tijd geleden vroeg me iemand “ik voel me gedesillusioneerd, heb je geen nieuwe illusie voor me? Dit artikel gaat over waar deze vraag vandaan komt. De toenemende scheiding tussen mind en lichaam maakt dat we alsmaar meer in ons hoofd vertoeven. In dit artikel lees je wat als remedie kan dienen!

Ergens in de tijdslijn van de evolutie is er in onze levens een scheiding ingeslopen tussen mind en lichaam en vervolgens gecementeerd door de leefwijze van de industriële economie. Onze lichamelijke component wordt steeds minder belangrijk en we bewegen ons alsmaar verder weg van de natuur in onszelf.  Op weg naar een bestaan ​​dat ons technologisch aanstuurt en ons meer en meer verwant maakt aan een robot aangedreven door artificiële intelligentie.

Ik vraag me weleens af of de komende generaties de meest ‘ontlichaamde’ generaties zullen worden die ooit zullen geleefd hebben. Met wandelende hoofden op stokken en een flink deel van het emotioneel en sociaal leven geregeerd door schermen en met de intuïtie op de ​​achterbank van de technologische grote broer.

Ik zie dit ook terug in mijn praktijk. Alsmaar meer mensen hebben moeite om uit hun hoofd te blijven en klagen over onrust in hun hoofd, slapeloze nachten door piekeren en lusteloosheid. Sommigen voelen juist helemaal niets meer en hebben een laag zelfbewustzijn met gevoelens van waardeloosheid en machteloosheid. Ze zijn de verbinding verloren met hun intuïtie en de diepere wijsheid van het lichaam. En wees maar zeker, als je langs je lichaam door leeft, wordt je vroeg of laat teruggefloten om een nieuwe balans te vinden. De tsunami aan burn-outs zijn dan ook niet uit de lucht gegrepen.

Een factor die ook meespeelt is dat we almaar meer omringd zijn door de zogenaamde ‘smart’ toestellen. Deze toestellen zorgen er net voor dat je meer en meer in je hoofd bent en niet in contact met je lichaam. En de social media doen daar nog een schep bovenop door te voorzien in de behoefte naar dopamine welk een geluksmomentje verschaft bij iedere ‘like’.  En dopamine is het stofje welk verslavend gedrag initieert. D

enk niet dat ik terug naar een vroegere tijd wil. Ik gebruik bv. een smartphone ook intensief, maar het maakt een verschil als je je bewust bent welk de invloed ervan is. Onze fysieke en psychische gezondheid vereisen dat we de connectie met ons lichaam aan boord houden. Anders zullen we meer en meer onder controle staan van die tools.

VAN HOOFD NAAR HART EN BUIK

Het is mijn diepe overtuiging én ervaring dat in het fysieke veld van je lichaam de sleutel zit om vol aanwezig te zijn in je leven. Als je beter bent verbonden met je lichaam, functioneer je beter op fysiek en geestelijk vlak en kan je dus ook meer succesvol zijn in wat je doet. Tevens heeft het een meer dan  positieve impact op het aangaan van een relatie met andere mensen.

Reeds meer dan 5.000 jaar besteden systemen zoals gevechtsporten, yoga en andere meditatieve tradities veel aandacht aan het trainen van lichaam en geest. Dit in de overtuiging dat meesterschap van het lichaam en geest toegang geeft tot hogere staten van bewustzijn, intelligentie en welzijn. Een sterk en gezond lichaam verstoort de geest immers niet of minder.

Wat deze tradities ook wisten en gebruik van maakten is het feit dat we drie breinen hebben: het echte brein, het buikbrein en het hartbrein. Er bevindt zich een neuraal netwerk in je buik en hart wat lijkt op de werking van de hersenen. Uiteraard is er een enorm verschil tussen de drie. Het hartbrein en het buikbrein zitten namelijk helemaal anders in elkaar dan je rationele verstand. Wanneer je een beslissing maakt met je gewone brein, dan kan je daar nog over nadenken met je ratio: je kan alle argumenten voor en tegen goed afwegen, je maakt berekeningen, planningen, enzovoort.

Maar lang niet alle beslissingen worden op die manier genomen. Wanneer je gewoon voelt dat je bij iemand wilt zijn of, omgekeerd, wanneer je gewoon wéét dat je ergens niet op je plaats bent, dan komt daar weinig redeneringsvermogen bij kijken. Je volgt je hart en je luistert naar je buikgevoel, zonder aandacht te geven aan de kritische mind die wel aanwezig is in je hersenen. Heel specifiek is het de nervus vagus die ons denkende brein in ons hoofd koppelt met ons voelende brein in onze buik en hart.

UIT HET DRAMA EN WEG VAN MANIPULATIE

Vanaf dat je uit je verbinding met je lichaam gaat, kom je in je hoofd terecht en ben je niet meer vol aanwezig in je fysieke veld. En dan ligt de weg open naar manipulatie en een spelletje emotionele pingpong. Ik leg uit wat ik daarmee bedoel?

Het gecreëerde hologram waar we ons in bevinden surft op de golven van emotioneel drama en angst. Het drama kan maar bestaan door het feit dat je de uiterlijke omgeving die je waarneemt met je zintuigen als krachtiger ziet dan de kracht in jezelf. Je gaat dan uit het fysieke veld van je lichaam je hoofd in en zo geef je toegang tot je subtiele energieveld omdat jij niet echt aanwezig bent. Dan ben je een stuk meer vatbaar voor externe manipulatie en mind control, maar ook voor innerlijke manipulatie van je eigen reptielenbrein.

Tracht dus energetisch in de neutraliteit te blijven, door zowel positief als negatief te aanvaarden. Of met andere woorden, aanvaardt de matrix van de dualiteit maar laat je er niet mee in trekken. In die toestand bevind je je in een neutraliteit waarin het drama en de emoties als water van een zwaan afglijden. Dat is veel minder dramatisch en dus veel efficiënter.

Mensen vragen me weleens wat ik bedoel met innerlijk leiderschap, want dat is waar ik velen naar begeleid om dat te leven. Een voorbeeld hiervan is bv. dat als je iets oncomfortabels in je leven moet doen om iets te bereiken dat je dan in de neutraliteit en in je hartenergie blijft (herinner je het hart- en buikbrein eerder in dit artikel). Dan kunnen de gedachten en emoties er gewoon zijn, zonder dat je er tegen moet strijden. En het resultaat van je actie zal des te krachtiger zijn.

Zie dit alles als leerproces. Alles is één groot theater om onze leercurve te boosten. Een proces van voortdurende creatie, zoals een grotere kracht die een manier vindt om zich door jou uit te drukken. Kijk je angsten in de ogen en ga in de verbinding met je hart en buik en zeker niet in de strijd.

Zelf ondersteun ik mensen o.a. om vanuit het meer aanwezig zijn in hun eigen leven, een krachtiger leven te leiden op persoonlijk en professioneel vlak.Vanzelfsprekend in de persoonlijke begeleidingstrajecten, maar ook via een trainingsreeks genaamd “Van Stress naar Evenwicht en Vitaliteit”. Klik alvast hier voor een oefening die je helpt aarden en energie opladen.

Heb je een vraag over dit onderwerp? Laat een bericht achter en we chatten erover! Of mail me op info@peterkupers.be

Hartelijke groet,

Peter

 Over Peter Kupers Foto Peter Kupers

Peter heeft al duizenden levens helpen transformeren en werkt zowel op mentaal, emotioneel, fysiek als spiritueel niveau met particulieren en  ondernemers. Zijn begeleiding is een uniek evenwicht tussen de kracht van het onderbewuste en een straightline pragmatisme om tot concrete transformatie te komen.

Mis het volgende artikel niet!

  1. Volg ons op Twitter voor interessante links en extra tips.
  2. Like onze Facebookpagina
  3. Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Klik hier voor meer informatie over de praktijk en het aanbod. Ben je ondernemer, klik dan hier, dan kom je op een andere website van Peter terecht. Voel je vrij om contact op te nemen. Een eerste gesprek is altijd gratis. Je kan Peter ook boeken voor lezingen, workshops of trainingen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailDeel deze inspiratie!

1 thought on “Van hoofd naar hart en buik”

  1. Hey Peter ik heb met aandacht je artikel gelezen en ontdek er gelijkenissen in met het onderzoek wat Dr Manfredd Doepp (zie bijhorende video) heeft onderzocht en benoemd als ‘Switching van de hersenen”. Onder invloed van technologie ontstaat er een krachtig onevenwicht tussen het voelen en denken met gevolg een meer chaotische maatschappij met mensen die de verbinding tussen voelen en denken zijn verloren. Dat is waar we de oorzaak van meer onrustige en agressieve mensen van zien voortkomen. Het gaat zover dat negatieve invloeden het gedrag bepalen wat men als bezetenheid of als zombiegedrag kan typeren. De externe technologische mind control zoals je zelf correct aanhaalt laat zien dat er iets achter schuilgaat dat doet vermoeden dat er een soort opzet in het spel zit, bedoelt om de mensheid te misleiden naar een transhumanistische beschaving. Geen leuke ontwikkeling maar jij brengt volgens mij de juiste tools om mensen bewuster te maken en om dit proces om te keren of inderdaad bewuster met technologie en met denken en voelen te leren omgaan. Video Manfredd Doepp: https://www.youtube.com/watch?v=Ct1jrTesASI

    Lees ook mijn volledige vertaling van de video van Dr Manfredd Doepp over “Switching van de hersenen”. https://www.kamperfoelie.com/index/content/menu/8/content/48/Switching%20van%20de%20hersenen

    Keep up the good work Peter!! Dank je voor dit heldere artikel.

Comments are closed.