Transformatie via vuurceremonie

Vurige transformatie creëren

Kernthema in al mijn werk met anderen is voor transformatie te zorgen op persoonlijk en zakelijk vlak, zowel via het één op één werken als met groepen. In dit artikel laat ik je kennismaken met een andere poort tot transformatie om groei in je leven te creëren.

WAT IS HET EN WAT IS HET EFFECT ERVAN?

Agnihotra is een Indische vuurceremonie volgens een eeuwenoude Vedische traditie. Veel mensen ervaren een helend effect wanneer ze bij zulk een vuurceremonie aanwezig zijn. Een vuurceremonie schept nl. mogelijkheden en openingen voor transformatie. Het vuur helpt je zware energieën los te laten. Het helpt je dat te verbranden en te verteren wat onverteerbaar lijkt door je aandacht bewust te richten.

Je kunt een vuurceremonie ook doen voor het afsluiten van een periode, of bij het ingaan van een nieuwe fase, waarbij je de nieuw verworven inzichten en de daarbij behorende kwaliteiten bewust in je leven uitnodigt. Soms moeilijk te bevatten voor een Westerse geest, maar het geeft een boost aan de acties die je achteraf onderneemt om je specifieke doel te bereiken.

Hierop volgt een periode waarin ‘situaties van mogelijkheden’  verschijnen om jouw intentie te vertalen naar materialisatie in de alledaagse werkelijkheid. Zie het niet als een onmiddellijke magische verandering maar als een opening voor mogelijkheden voor het veranderen van bepaalde gewoonten en patronen. Herken deze ‘opening’ en gebruik deze mogelijkheid de daarop volgende weken om je gedrag te veranderen.

Dit vuurritueel wordt aangewend om aanwezigen, de directe omgeving en de atmosfeer op te laden met levensenergie, te zuiveren en te beschermen tegen toxische invloeden en schadelijke straling. Het gevolg is dat de atmosfeer een voedende werking krijgt op het leven van planten, dieren en mensen.

Nadat een gewijde ruimte is gecreëerd wordt het vuur ontstoken en gevoed met mantra’s, ghee, rijst, sesamzaad, … Een enorme hoeveelheid energie resoneert tijdens de ceremonie rond de koperen piramide waarin het vuur brandt. Er wordt een soort magnetisch veld gecreëerd dat negatieve energie neutraliseert en positieve energie bekrachtigd. Zo wordt er tevens een positief patroon geschapen rondom alle aanwezigen en de invloed reikt zelfs vele honderden meters verder.

Door mijn rijke contacten met specifieke mensen uit India heb ik een talent ontwikkeld om de tijdloze wijsheid van de eeuwenoude Vedische geschriften vanuit eigen ervaring praktisch te vertalen naar mensen met een Westerse achtergrond.

HET INNERLIJKE VUUROFFER

Op een dieper niveau staat de vuurceremonie voor het volgende. Je hele lichaam is het voertuig waarin je het vuur ontsteekt. Iedere inademing is een offer aan je innerlijke wereld en elke uitademing is een offer aan de uiterlijke wereld. Wanneer attractieve objecten de mind willen meeslepen, en deze impulsen geofferd worden aan het vuur van zelfbeheersing, dan worden deze verteerd door het innerlijke vuurAls die vlam brandt, welke handeling ook plaatsvindt, dan ontsteekt de handeling zelf het vuur van de suprème intelligentie. Het blijft branden in je handelingen, door je wezen, in je relaties; dat is het echte vuuroffer.

ZELF BELEVEN?

Wil je zulk een vuurceremonie eens zelf meemaken en de transformatie aan den lijve ervaren?

Regelmatig voer ik deze vuurceremonie uit op vraag van een centrum, yoga-school, festival of organisatie. Ik pas de ceremonie aan naar het gewenste doel en duur. Dit gaat van minimum 1 uur tot maximum 5 uur.

Indien je deze vuurceremonie zelf wil organiseren bij jou thuis in jouw centrum of op jouw festival, contacteer me dan. We overleggen dan over de duur en inhoud.

Hartelijke groet,

Peter

 Over Peter Kupers Foto Peter Kupers

Peter helpt levens transformeren op persoonlijk en professioneel vlak. Zijn begeleiding is een uniek evenwicht tussen mystiek, de kracht van het onderbewuste en een straightline pragmatisme om tot concrete resultaten te komen. Klik hier voor meer informatie over de praktijk en het aanbod.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailDeel deze inspiratie!